Türk Esporunda Önemli Gelişme! Bahçeşehir Ünversitesi ve IeSF, Espor İçin Birarada! -Hubogi Ülkemizde espor adına üniversiteler arasında en çok yatırım yapan Bahçeşehir Üniversitesi bu kez adını Uluslararası Espor Federasonu (IeSF) ile yaptığı ortaklık ile duyurdu. Uluslararası Espor Federasyonu’ndan (IeSF) Genel Sekreter Alex Lim ve Bahçeşehir Üniversitesi Kıdemli Danışmanı Serhat Bekdemir arasında gerçekleşen görüşmede, ortaklık için anlaşma sağlandı.
Bahçeşehir Üniversitesi ile Uluslararası Espor Federasyonu (IeSF)ortaklığını “dostluğu, entelektüel alışverişi ve espor alanındaki akademik kaynakların büyümesini güçlendirecek” açıklaması şeklinde bir mutabakatname imzalayarak pekiştirdiler.
İmzalanan bu mutabakatname Güney Kore’nin Busan şehrinde gerçekleşen G-Star 2017 fuarında IeSF Global Espor İdari Zirvesi’nin sonunda gerçekleştirildi. Uluslararası Espor Federasyonu (IeSF) üç ay önce de New Haven Üniversitesi ile bir mutabakat beyannamesi imzalamıştı.
Uluslararası Espor Federasyonu (IeSF) akademik kurumlarla ortaklık kurma çabalarını sürdürüyor. Espor ile ilgilenen öğrenciler için bir rehber oluşturmak ve kurallar belirlemek için çalışmalarına devam ediyor.Türkiye’nin öncü üniversitelerinden Bahçeşehir Üniversitesi de bu kapsamda IeSF’nin yol arkadaşı olmuş durumda. Umuyoruz eSpor adına atılan bu adım, dünyada gelişen espor içerisinde Türkiye’nin de adının geçmesini sağlayacaktır.