SteelSeries’in yeni oyuncu faresi olan Rival 3 dünya ile birlikte Türkiye’de de piyasaya çıktı. Çıkış fiyatı ile birlikte Türkiye pazarında da oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Ürünün, fiyat performans oyuncu faresi arayanların ilk tercihlerinden olacağına hiç şüphe yok. Gelin bu fareye biraz daha yakından bakalım.
RİVAL 3’TE NELER VAR?
Öncelikle teknik özelliklerden başlayalım. Ürün 60 milyon tıklamaya kadar garantili mekanik anahtarlar içeriyor. Bunu tabii ki test edemedim, ancak Rival 3 dayanıklılık olarak pahalı abilerinden pek de aşağı kalacakmış gibi durmuyor. 16.8 milyonluk RGB aydınlatma bölgeleriyle de mouse masanızda oldukça şık duracak. Alt kısmındaki şerit ledi çok beğendim. SteelSeries burada RGB kalitesinden hiç ödün vermemiş. Bu seneki mottolarının “GLOW UP” olmasından da RGB özelleştirme ve kalitesinin üzerinde duracakları oldukça belli. Rival 3’te mevcut olan RGB modları Steady, Colorshift ve Multi Color Breathe. Bu modların içinde siz de geçişlerin hızı ve hangi renklerin arasında geçiş yapılması gibi özelleştirmeler yapabiliyorsunuz.
ENGİNE 3 BASİT VE HIZLI
SteelSeries donanımlarında herhangi bir özelleştirme yapmanız için gerekli yazılım yıllardır olduğu gibi “Steelseries Engine 3”. Sürekli güncellenerek ilerleyen yazılım, eski sorunlarından kurtularak tamamen stabil hale gelmiş durumda. Rival 3’ü takar takmaz algılayarak sizi bir kısa bir firmware update sürecine sokuyor. Güncellemenin ardından Rival 3 ayarlarına girerek DPI, ivmelenme, tepkime hızı, raporlama hızı, RGB özelleştirme, makro kaydetme gibi birçok ayarı kolayca yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda RGB ışıklandırmaları Discord, Dota, Counter Strike, Minecraft gibi oyun ve yazılımlar ile senkronize etmeniz de mümkün.
8500 CPI KULLANABİLECEK VAR MI? BELKİ 8K ÇÖZÜNÜRLÜKTE…
Yenilenmiş TrueMove Core Sensörüyle, Rival 3’ü 200 DPI – 8500 CPI aralığında kullanabilmeniz mümkün. Bazı kaynaklarda 100 CPI desteklediği de yazılmış ancak biz yazılımdan bu değere düşüremedim. Bu aralıklar 100’lük olarak değiştirilebiliyor. Maalesef aradaki 350 – 750 – 1450 gibi değerleri kullanabilmeniz mümkün değil. Çok gerekli bir özelleştirme değil ancak bazı oyuncular, oyunlarında bu hassasiyete alıştıkları için biraz zorluk çekebilirler. Burada yine özellikle FPS oyuncularının diğer farelerde olduğu gibi Rival 3’ü de 1000 CPI üzerinde pek kullanmayacağını tahmin edebiliyoruz. Son dönemlerde yüksek CPI ve DPI tamamen pazarlama silahı olarak kullanılıyor ne yazık ki. Pratikte 2000 CPI ve üzeri kullanımlar oyuncuların istediği hassasiyetten oldukça uzak.
FINGERTIP ve CLAW TUTUŞ TARZLARI İÇİN RİVAL 3 UYGUN MU?
Rival 3’ü Rainbow Six Siege, League of Legends, Call of Duty Modern Warfare ve Football Manager oyunlarında test ettik. Fare tutuşu benim gibi Fingertip olanlar Rival 3’e de hızlıca adapte olabilirler. Farenin Claw tutuşu için de ergonomik olduğu görülebiliyor. Burada belki eli çok büyük olan kullanıcıların fareyi almadan önce mağazalarda deneyimlemesi onların yararına olabilir. Ancak küçük ve orta elli oyuncular için farenin ergonomisi oldukça tatmin edici. Ergonomisi dışında farenin tepkileri de son derece hızlı ve sorunsuz. Oyuncuların 400 CPI – 800 CPI arasında FPS oyunlarında oldukça rahat edeceğini düşünüyoruz.
Neyini Beğendik?
- Tam bir fiyat performans oyuncu faresi, yeni TrueMove Core sensör sorunsuz.
- RGB aydınlatması çok kaliteli.
- SteelSeries Engine 3 ile farenin tüm ayarlarını hızlıca yapabiliyorsunuz.
- Ergonomisi oldukça iyi, hızlıca adapte olabiliyorsunuz.
Neyini Beğenmedik?
- Fare hafif ve maalesef ağırlık ayarlaması mevcut değil, bu fiyat segmenti için normal diyebiliriz.
- Kablosu biraz dayanıksız gözüküyor.
SteelSeries Rival 3 Gaming Mouse çıkış fiyatıyla birlikte bütün ilgiyi üstüne çekti. Bizler de fareyi oldukça beğendik. Fiyat performans faresi arayanların ilk bakacağı farelerden biri olmalı.