2014 yılından bu yana OYUNDER tarafından düzenlenen /G etkinlikleri başlıyor.
/G etkinliği; MMORPG’lerdeki “Guild Chat”a atıfta bulunulmak için konulan bir kısaltma. OYUNDER’in 2014 yılından bu yana başlatmış olduğu, tüm toplantılarına verdiği genel addır. Konferanslar, müzakereler, konuşmalar bu kategoriye girmektedir.
2017 yılının ilk /G etkinliği, 22 Şubat saat 19:00‘da düzenlenecek. Bu sene yapılan etkinliğin konusu, Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve Oyun Sektörüne Etkileri.
Koç Üniversitesi İnkübasyon Merkezi’nde gerçekleşecek olan etkinlikte, bağımsız geliştiriciler; mobil, online, PC oyun geliştiren ekipler; şirketlerin yöneticileri ve kurucuları; oyuncu ilişkileri tarafında çalışan uzmanlar; yayıncı şirketlerin yetkilileri yeni yasanın getirdiği değişiklikleri anlama imkanı bulacaklar. Merak ettiklerini sorabilecekler.
Çukur&Yılmaz Hukuk Bürosu‘ndan, AV. Özgür Çayırlı ve AV. Serter Öztürk‘ün katılımı ile gerçekleşecek olan etkinlik, kısa bir giriş ve sunumun ardından soru-cevap şeklinde devam ediyor olacak.
OYUNDER tarafından yapılan açıklamada, bu etkinliğe katılması gereken gruplar ise şöyle;
– Bağımsız oyun geliştiricileri
– Oyun şirketi yönetici ve kurucuları,
– İdari yöneticiler
– Ödeme servisleri gibi altyapı sağlayıcıları
– Oyun yayıncılığı alanında faaliyet gösteren şirket yetkilileri.
Ayrıca, OYUNDER‘in KWORKS ile birlikte düzenlemiş olduğu bu etkinliğe katılımda ücretsiz. Davetiye ve kayıt için buraya tıklayabilirsiniz.
Etkinlik tarihi: 22 Şubat 2017 Çarşamba
Etkinlik saati: 19:00
Etkinlik adresi: Koç Girişimcilik ve Araştırma Merkezi (Koc Incubation Center)
19 Mayıs Cad. Golden Plaza No:1 Şişli/İstanbul
OYUNDER Hakkında
OYUNDER (Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayımcıları Derneği) Türkiye’nin oyun endüstrisini temsil eden ve kar amacı gütmeyen dernek statüsünde bir birliktir. Üyeleri arasında bağımsız oyun geliştiricileri, yapım ve yayıncıları, tasarımcılar, grafik sanatları uzmanları, müzisyenler, ses teknisyenleri, alt yükleniciler, sektöre hizmet sağlayan mali uzmanlar, hukukçular, amatör ve profesyonel sektör temsilcileri, teknoloji işletmeleri, öğrenciler ve akademisyenler bulunmaktadır.
OYUNDER’in vizyonu Türkiye oyun sektörünü bu alanda dünya üzerinde en iyi yerel koşullara ve en güçlü ekosisteme sahip piyasa haline getirmektir. Bu amaçla yurt için ve yurt dışında lobicilik faaliyetleri yürütecek olan OYUNDER sektörün önünü açacak hukuksal düzenlemelerin oluşturulması için araştırma çalışmaları ve piyasa analizleri gerçekleştirecek ve bunların sonuçlarını yapıcı öneriler haline getirerek hükumet ve yerel makamlar nezdinde paylaşarak ve kanaat önderliği yapmaktadır.