Ana Sayfa Global Haberler Hollanda Futbol Federasyonu, FIFA’da E-Spor Ligi Kuruyor

Hollanda Futbol Federasyonu, FIFA’da E-Spor Ligi Kuruyor

Fransa, Bundesliga ve La Liga'dan sonra Hollanda Futbol Federasyonu da FIFA'da bir spor ligi kurma konusunda karar aldı.

2370

Fransa, Bundesliga ve La Liga‘dan sonra başka bir futbol federasyonu da bir MMO oyununda yer alma kararı aldı.

Hollonda Futbol Federasyonu, e-spor dünyasına katılma kararı ile ilgili resmi duyurusunu geçtiğimiz günlerde yaptı. Şubat 2017 tarihi itibari ile Hollanda Futbol Ligi’ndeki tüm takımlar, E-Divisie isimli FIFA liginde mücadele ediyor olacaklar.

Proje, EA Sports, Endernol Shine Medya ve Eredivise iş birliğiyle gerçekleşecek. Eredivisie’de bulunan tüm takımlar, bu ligde oynaması için kendi temsilcilerini seçecek ve gerçek bir futbol liginde olduğu gibi, FIFA’da mücadele edecekler.

FIFA’da yer alacak tüm maçlar Youtube, Twitch TV ve FOX SPORTS Hollanda’da canlı olarak yayınlanacak. Bu ligde yer alacak 18 takım, Ajax, Feyenoord, AZ Alkmaar, PSV gibi en çok bilinen ve güçlü ekiplerle birlikte, Hollanda ligindeki en güçsüz takımlardan oluşacak. Yapılan açıklama doğrultusunda, ligin ikinci yarısı olması sebebiyle mücadele edecek olan takımlar, sadece bu sezon için sadece 1 defa karşı karşıya gelecek.

Yapılan açıklamalar, FIFA E-Divisie liginin 6 Şubat tarihinde başlayacağını gösteriyor. Ayrıca, E-Divisie’yi şampiyon olarak tamamlayan oyuncu, EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team Şampiyonluk Ligi‘ne katılmaya hak kazanacak.

Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Alex Tielbeke‘in yaptığı açıklamada: “E-Divisie Ligi’ni asıl ligimizin bir uzantısı olarak görüyoruz. Bu sayede daha genç bir kitleye hitap edebileceğiz. Kulüpler için de fantastik bir platform olacak. Taraftar sayılarını artırabilecekler. Hem de taraftarlar takımları ile daha fazla etkileşime geçebilecek, birlikte yeni içerikler üretebilecekler.” ifadeleri yer aldı.

Dünyadaki birçok lig artık dijital dünyanın ve dijital dünyada yer alan oyunların etkisini göz ardı etmiyor. Bir sonraki hamle futbol açısından Türkiye’de olacak mı ilerleyen günlerde göreceğiz.

Dijital dünyaya giriş açısından Türkiye‘yi de bir kenara atmamak lazım. Tüm lig takımları olmasa da, ligin lokomotif takımlarından Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş‘ın birer League of Legends takımları olduğunu da söylemekte fayda var.