Ana Sayfa Global Haberler Birleşik Krallık Oyun Fonu İçin 23,7 Milyon Sterlin Yatırım

Birleşik Krallık Oyun Fonu İçin 23,7 Milyon Sterlin Yatırım

1555
Birleşik Krallık Oyun Fonu İçin 23,7 Milyon Sterlinlik Yatırım
Birleşik Krallık Oyun Fonu İçin 23,7 Milyon Sterlinlik Yatırım

Birleşik Krallık Oyun Fonu İçin 23,7 Milyon Sterlin Yatırım!  Birleşik Krallık hükümeti tarafından yaptırılan bağımsız bir inceleme sonucunda, yaratıcı endüstrilerin önümüzdeki beş yıl içinde Birleşik Krallık Oyun Fonuna (UK Games Fund) 23.7 milyon £ yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

ITV Başkanı Sir Peter Bazalgette tarafından gerçekleştirilen incelemede TV, film, tiyatro ve video oyunların dahil olduğu listede ülkedeki tüm yaratıcı endüstrilerinin neleri geliştirebileceği araştırılıyor. Araştırmadan alınan verilere göre video oyun geliştiricileri için sağlanan fon 2015 – 2019 yıllarında Birleşik Krallık Oyun Fonuna sadece 4,2 milyon £ olduğu dikkat çekiyor. Bazalgette, bu rakamın endüstrinin gelişmesine yardımcı olabilecek düzeylerde olmadığını belirtiyor. Bu verilerin üzerine Birleşik Krallık Oyun Fonu 23,7 milyon £’lik bir yatırım önerisi hazırladı. Bu yatırım hem yeni geliştiriciler için, hem de mikro stüdyolara fon sağlamak için kullanılacak.

Fonun önem gösterdiği konulardan biri de finansman açığı olan stüdyolara destek sağlanmasıydı. 50,000 £ – 30 milyon £ arası finansman açığı bulunan stüdyoların geliştirilmesi için hükümetin çalışma modeli çerçevesinde destekler hazırlandı. Rapora göre bu çalışma sonucunda, yatırımın riski azalacak ve Birleşik Krallıktaki IP’nin büyümesi sağlanacak.

Raporda ayrıca sektörün doğrudan büyümesinin yanı sıra, hükümet ile ortak çalışma sonucu sektördeki meslek türlerine ilişkin eğitimlerin düzenlenmesi ve geliştirilmesi de öneriliyor.

Birleşik Krallık Oyun Fonu İçin 23,7 Milyon Sterlin Yatırım  Birleşik Krallığın oyun sektörü için yapmış olduğu bu çalışma ile gelecekte geliştirici firmalarıyla birlikte sektörde zirveye oynadığını söylemek yanlış olmaz. Rol model olarak gösterilecek bu çalışmanın diğer ülkeler tarafından örnek çalışma olarak alınıp uygulanabilirliği sorgulanır fakat özellikle ülkemizde gelişmeye açık olan oyun sektörü için oldukça gerekli bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz.